Dynamics 365 – konsolidera olika system till en, och bara en, plattform

Ett viktigt argument för att investera i Dynamics 365 är att Microsoft med Dynamics 365 tagit bort barriären mellan ekonimsystem, verksamhetssystem, CRM och marknadsföringsverktyg. Det finns få andra plattformar där alla delar ingår och är färdigintegrerade från start. Lägg dessutom till Office365 med all sin funktionalitet och Dynamics 365 saknar medtävlare.

De flesta företag, organisationer och myndigheter har flera olika system för att hantera ovannämnda funktionalitet, och de medför manuella handgrepp, en flora av licenser som kostar pengar  (eller så har man osupporterade gratislösningar) eller ett behov av att skapa och underhålla integrationer mellan systemen.

Microsofts styrka finns ‘under huven’ i lösningarna – ‘Common Data Model’ öppnar upp för att skapa arbetsflöden med Flow eller direkt i CRM/Operations och Financials och dessutom till Outlook och de andra tjänsterna i Office365.

 

cdm

 

En annan faktor som spelar roll är om de befintliga systemen underhålls, har en rimlig support och ett fräscht och lättanvänt användargränssnitt. Många produkter och tjänsters support och underhåll brukar gå ur tiden efter några år, och det är ett bra skäl att konsolidera till en tjänst som kommer att vidareutvecklas efterhand i molnet och vara ‘evergreen’ – utan att man behöver installera och köra utrullningsprojekt.

Men viktigast av allt: räkna på TCO – Total Cost Of Ownership. Det kan vara så att ni betalar mycket för att få lite, och att Dynamics 365 går att räkna hem på bara veckor och månader – för det finns också väldigt stora effektivitetsvinster att göra i verksamheten med en lösning där allt är integrerat. En gratislösning kan kosta mer tid att använda, sakna funktioner som istället utförs manuellt och när saker går fel kostar det tid – och tid är pengar.

Räkna gärna på både Office 365 och Dynamics 365 och jämför med det ni har av system för:

 • Säljstöd
 • Kundtjänst/support/helpdesk
 • Verktyg för projektledning
 • System för marknadsföring
 • Ekonomisystem
 • Business Intelligenceplattform
 • Ordbehandling/kalkyl/presentationsprogram
 • Fältservice
 • Telefoni
 • Dokumenthantering
 • Verksamhetssystem
 • Mejlsystem med integration till övriga system
 • Mobilitet

… och mycket mer. Två molnlösningar från Microsoft utan behov av egen hårdvara och backuper mot en flora av system som ofta inte är integrerade med varandra – eller som är integrerade med hjälp av konsulter, pengar och hårt arbete.  Och de olika packeteringarna för Office 365 och Dynamics 365 innebär att du kan välja att bara betala för precis det du behöver av funktionalitet för varje enskild medarbetare.

 

Ett exempel från 2015, Ragn-Sells: http://partnerzoner.idg.se/azure/molnet/darfor-lagger-storforetaget-allt-i-molnet/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s